Boardevaluaties en boardroomdynamiek & Board management software | Virtual boardroom

De New York Stock Exchange eist dat het besturen van alle beursgenoteerde ondernemingen “minstens eenmaal per jaar beslist zelfevaluatie uitvoeren om vast te stellen of een comités en haar commissies effectief functioneren. ” één Het doel van deze oefening zijn ervoor bij zorgen dat besturen belanden bemand en geleid met gepaste manier; dat bestuurders, individueel en collectief, effectief zijn boven het nakomen van hen verplichtingen; plus dat er betrouwbare processen zijn om aan https://board-room.nl/ de basisvereisten bij voldoen op gebieden zoals strategie, risicobeheer, financiële rapportage, prestatiemeting, compensatie en opvolgingsplanning. Onderzoeksgegevens suggereren dat, alhoewel veel directeuren tevreden zijn met een taak die zij en hun medebestuursleden vervullen, de boardevaluaties en de feest van het directiekamer langs verschillende belangrijke dimensies te kort schieten. Volgens dezelfde onderzoek van The Miles Group plus het Rock Centre for Corporate Governance aan een Stanford University, beoordelen bestuurders hun board een 4 op beslist schaal betreffende 1 tot 5 in termen met effectiviteit (waarbij 5 “extreem effectief” is en één “niet bij allemaal effectief “). De overgrote meerderheid (89%) gelooft dat hen board over de vaardigheden en ervaring beschikt dat nodig zijn om toezicht te houden met hun bedrijf.

board management software

Helaas drukken respondenten tegelijkertijd significante negatieve gevoelens eruit. Bestuursevaluaties lijken niet effectief op individueel niveau. Slechts de helft (55%) van de diensten die bestuursevaluaties uitvoeren, beoordeelt individuele bestuurders en alleen een derde (36%) is van mening dat hun bedrijf de prestaties betreffende individuele bestuurders zeer goed kan beoordelen. Meer aandacht voor individuele beoordeling is dezelfde noodzakelijke stap om het prestaties van de groep geaggregeerd bij waarborgen. Bestuurders hebben tevens slechts een bescheiden tevredenheid over een dynamiek betreffende de directiekamer. Slechts tweederde (64%) van de bestuurders is ervan overtuigd dat hun bestuur open staat voor nieuwe standpunten; echter de helft is ervan overtuigd datgene hun bord de vaardigheden van allemaal bestuursleden benut; en slechter geworden dan het helft (46% procent) ben ervan overtuigd dat hun bord afwijkende meningen tolereert. Zesenveertig procent is betreffende mening datgene een deel van de bestuurders een te omvangrijke invloed heeft op beslissingen van het raad van bestuur (een dynamiek die “een bestuur binnen een raad” wordt genoemd). Een typische directeur is met mening dat ten minste één collegadirecteur uit hun bestuur dienen worden verwijderd omdat deze persoon niets effectief zijn. Dit is verontrustende statistieken die suggereren dat veel bedrijven geen raadsevaluaties gebruiken om een bijdrage met hun leden te optimaliseren. Bestuursevaluaties instellen doorgaans bij een beoordeling van bestuursstructuren en -processen en word vaak verricht door een general counsel of externe juridisch medewerker. Het bevat een checklist met items die openbare bedrijven moeten nakijken en de bijbehorende standaarden. De onderzoekt zoals of de bedrijf is comités met de passende manier bezit gestructureerd; alsof het handelsbedrijf voldoet aan de governance-vereisten van Sarbanes Oxley, Dodd Frank en andere statelijke en regulerende statuten; plus of het bedrijf zich houdt betreffende een reeks processen deze in overeenstemming zijn met de zogenaamde beste praktijken die door bestuursorganen plus bepaalde groepen van aandeelhouders worden bepleit. Het moeilijkere maar eveneens meer waardevormende deel betreffende het evaluatieproces van een raad is om het bijdrage van individuele bestuurders en een interpersoonlijke plus groepsdynamiek met bestuursleden te beoordelen. Zoals de bovenstaande gegevens toegeven, wordt deze oefening regelmatig niet bij een rigoureuze manier uitgevoerd en in veel bureaus is dat helemaal weggelaten, zodat bestuurders kunnen doorgaan met een echte taak van ‘bestuurslid zijn’. Deze houding is een vergissing. Hoewel het moeilijker en tijdrovender is, biedt een beoordeling betreffende individuele leden en interpersoonlijke dynamieken het grootste mogelijkheid tot verbetering door de rollen, een bijdrage en de effectiviteit van elke bestuurslid erbij onderzoeken.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *